donderdag 20 juni 2013

Dochter maakt (ook) vanalles!


Toen moeke mij riep om haar nieuwe blog te tonen, moest ik eerst heel hard lachen. Ik snapte niet zo goed wat ze ermee wou bereiken en vond het eerlijk gezegd een beetje belachelijk.
Nu ga ik bijna dagelijks kijken of ze nog iets nieuws heeft geschreven en af en toe zet ik wel eens een reactie. Ik vind dat ze heel mooie dingen maakt en heel leuk vertelt. Op deze manier kom ik ook dingen te weten dat ik nog niet of maar vaag wist, bijvoorbeeld dat ze rugpijn heeft.
Dat zal ze wel vergeten vertellen zijn zeker! Wisten jullie al dat moeke een beetje alzheimer heeft? Het is nog niet getest, want als ze naar de dokter gaat dan vergeet ze het te vragen. Zegt genoeg denk ik?

Niet alleen moeke Veerle maakt vanalles, maar ook ik, Lisse (de tweede dochter), maak af en toe eens iets. Ik heb altijd zo van die periodes dat ik wil handwerken. Soms maak ik dan armbandjes, soms borduur ik, en héél soms haak ik. Zo’n periode is meestal wel snel over, maar ik heb toch al een paar dingen gemaakt waar ik fier op ben.
Zo heb ik bijvoorbeeld een borduurwerkje gemaakt. Het is niet zo groot, maar het heeft me wel veel tijd gekost. Ondertussen heb ik een nieuw gekregen, een hele grote, maar ik ben er nog niet echt mee begonnen. Zal misschien iets zijn voor mijn volgende handwerkperiode?

Ik heb ook al veel armbandjes gemaakt. Vroeger vooral macramé bandjes, ik had rond mijn pols wel 10 bandjes. En daarna ook vriendschapsbandjes, in allerlei patronen.  Ik heb van moeke een boekje gekregen waar elke stap mooi staat uitgelegd. Vorig jaar heb ik ongeveer voor de helft van men klasgenoten een bandje gemaakt.
 


Breien kan ik jammer genoeg nog niet, moeke heeft het me al een paar keer proberen leren, maar het lukt mij gewoon echt niet! Ik zal niet zo handig zijn als haar zeker?

Toen ik in het zesde leerjaar zat heb ik ook een sjaal gehaakt. Dat heeft echt heel lang geduurd, maar ik was/ben er heel fier op. Ik had wel een grote fout gemaakt. Ik had de touwtjes aan de zijkant gewoon afgeknipt. Dat heb ik dan opgelost door er een rand rond te haken. Zelf vond ik het een heel slimme oplossing, maar moeke, de professional, moest hier eens heel hard om lachen!


Voor school moesten we een leesportfolio maken (allerlei opdrachten ivm met boeken). En voor dat portfolio moest je een originele voorpagina maken. Dus had ik er eentje gescrapt. Vroeger scrapte ik ook, maar dat was helemaal niet zo mooi omdat ik nog jong was. Maar deze scrap vind ik wel heel mooi!


Zo... ik denk dat het wel duidelijk is, ik heb het van geen vreemde. En ik denk dat moeke hier heel blij om is dat ze het dan toch nog aan 1 van haar 3 kinderen heeft kunnen doorgeven!


Lisse, bijna-17-jarige dochter van moeke veerle

18 opmerkingen:

 1. Dan zal er toch iets van waar zijn zeker dat de appel niet ver van de boom valt. Mooie werkjes trouwens. Doe zo voort en zet ze maar regelmatig op de blog ;-)
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik krijg er begot tranen van in mijn ogen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Appels en bomen, 't blijft een geweldige combinatie!
  Fijn om te lezen, ik hoop dat er een vervolg komt...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amaai Vee, een dochter om fier op te zijn!! Plezant geschreven Lisse! Ge hebt precies uw moeder haar vlotte pen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. owh, zo leuk Lisse. je schrijft eigenlijk net zo vlot en leuk als Moeke. Je voelt ook dat je fier op haar bent. en zij vast ook op jou. Mooie werkjes. Zo'n bandjes maakte ik vroeger ook. leuk allemaal. Misschien zelf een blogje beginnen. Dan komt die handwerkperiode zo terug.Want dan wil je steeds wat posten hé. groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Amai dat is plezant om te lezen. Het handwerken zit er gewoon in, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vroeger toen je nog jong was......
  Eum op bijna zeventien ben je nog altijd piepjong hé dochter .....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoe fijn om lezen! Je merkt zo op wat voor een mooie, warme, speelse band er bestaat tussen moeder en dochter. Laat nog eens iets van je horen hé.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat fijn geschreven, leuk gemaakt door je dochter... de appel valt...
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk om te lezen! En leuk om op je moeders blog te schrijven! Jullie mogen trots zijn op elkaar! Ik vind het ook wel een soort van ontroerend. En stoer!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jullie delen duidelijk meerdere talenten.....misschien kunnen jullie een moeder-dochter-blog starten!
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik geloof inderdaad dat je een paar mooie talenten van je moeder geërfd hebt. Geniet er maar van. Ik heb nu mee genoten.

  BeantwoordenVerwijderen