vrijdag 6 juli 2012

franchipanetaart

Ooit in een ver en ver verleden, ik denk dat ik zelfs nog thuis woonde (allé ik woon nu natuurlijk ook thuis, maar ik bedoel bij ons moeke thuis) bestond er een cataloguske dat met de post kwam en dat noemde (of heette) De Wonderboetiek. Daar had ik toen zo'n rollerke gezien om deeg mee te snijden zodat ge allemaal repelkes krijgt.
Nu met al die bakprogramma's wou ik dat toch ook eens proberen. Overal gezocht, al een half jaar of langer, elke kookwinkel binnen, elke catalogus van 3suisses enzovoort uitgepluist, en ziehier: in Leuven!! gevonden
direct getest hè
ik bak graag, maar het mag niet te veel moeite kosten, want ik eet vooral graag
dus ik haal twee pakken bladerdeeg en een zakske deeg voor franchipane en een potteke gele confituur
gemakkelijker kan niet hè
en dan met dat rollerke over de bovenste laag bladerdeeg
maar het ging toch niet zoals verwacht, eigenlijk bleef het deeg toch aan elkaar plakken
ik zal nog wat moeten oefenen
maar hij was wel lekker!

2 opmerkingen:

  1. Inderdaad mmm! Heb dat ook eens gedaan, zeker te veel confituur genomen want het was een on eetbare brij! uwe linkerkant ziet er perfect uit en aan de rechterkant kan je zien dat het niet uit 'de fabriek' komt, perfect dus!

    BeantwoordenVerwijderen