vrijdag 3 januari 2014

Genève, dag 2

op onze tweede dag stond een bezoek aan Gruyères
op het programma
ge weet wel, de geraspte kaas
dat is dus een streek
maar ook een stadje
een prachtig, middeleeuws stadje
de rit ernaartoe was weer schitterend
de kinderen die mee waren
(niet die van ons, die van de andere vrienden)
hadden dvd's van Urbanus mee
waardoor we in den auto ook goed gelachen hebben
en na vier dagen kennen we de shows van Urbanus
bijna uit ons hoofd ook ;-)
zo reden we dus door "koeienland" 
maar alle koeien stonden op stal
de goede vriend vertelde ons wel
dat de "dèsalpage" na de zomer
een geweldig schouwspel en feest is
dat is dus als de koeien 
vanuit de bergen naar de stal terugkomen voor de winter
met feesten
en bloemenkransen
en dansen enzo
jaja
we waren in 
"Heidi-in-de-bergenland"
maar ik genoot!
nog nooit gaan skiën
(en echt geen behoefte hoor)
dus alles was nieuw voor mij
in Gruyères zochten we een parking onderaan het stadje
en dan klommen we langs een spekglad wegeltje
de berg op
en toen.....................
toen kwamen we in een schilderij van Anton Pieck terecht
een pleintje
omringd door de allerschattigste huizen
met luiken
en van die houtsnijwerken
in het midden een fontein
kasseien op de grond
en  wat hoger nog het kasteel
overal hing nog kerstversiering en lampjes
GEWELDIG
plan was om daar kaasfondue te gaan eten
er is daar een houten chalet/restaurant
waar ze volgens goede vriend de allerbeste kaasfondue
van heel Zwitserland hebben
die hadden pas plaats....
om 15 uur!!!!
blijkbaar wisten nogal veel mensen
dat dat daar den beste fondue was
dan eerst het kasteel bezocht
dat begon eerst met een film
heel modern trouwens
daarna kon je het kasteel nog bezoeken
ook mooi
daar had ik dan weer meer een "Sissi" gevoel
na het kasteel was het nog steeds te vroeg voor ons eten
iets gaan drinken in het café van het museum
HR GIGER
dat is dus iets COMPLEET verschillend
Giger was de persoon die voor de film Aliens 
alle buitenaardse wezentjes enzo ontwierp
hij was daar geboren
en ze hebben voor hem een museum gemaakt daar
dat museum hebben we niet meer bezocht
maar in het café wel iets gaan drinken
ge waant u daar echt in een film van StarTrek of zo
heel het café is ingekleed
de mannen probeerden het plaatselijke drankje:
absint gepresenteerd met een geflambeerde suikerklont
gelukkig voor hun was het maar 2 cl
want wij werden al zat van eraan te ruiken....

en toen was het eindelijk tijd om te gaan eten
in zo een echt houten chalet
de diensters hadden ook van die echte tirolerjurkjes aan
(de uitbaters zijn wel Portugezen hihi)
en toen....
toen heb ik de allerlekkerste kaasfondue
van heel Zwitserland gegeten
zaaaaaaaaaaaaalig
het speeksel loopt hier nu al op mijn toetsenbord
alleen om eraan terug te denken
daarna zei goede vriend
dat we toch ook het plaatselijke dessert moesten proberen
gelukkig vind ik altijd nog wel ergens een leeg plekje in mijn buik
want dat was bijna al even zalig
simpel
maar lekker:
twee grote meringues
en een kom double crème de gruyères
(een room van 45%)
met die meringues doop je dan in de crème 
en meer is het niet
maar wel lekker
ook weer goed gelachen
want goede vriend
die steeds iets wilde bestellen bij het mooie dienstertje
kreeg veel meer aandacht van de "mutti"
(een dienstertje van ongeveer 65 jaar)
maar de mutti was een beetje een slet...
want ze flirtte aan andere tafels ook
foei foei
na het eten nog efkes met de kinderen een sneeuwman gemaakt
in een winkeltje toch ook zelf onze fonduemengeling gaan kopen
en toen was het weer donker
en moesten we terug naar huis

daar vielen mijn ogen 's avonds weer snel toe
die van de mannen niet....
volgens mij hebben die alle flessen in de drankkast van goede vriend
ne keer moeten proeven
en leegdrinken
en alle schlagers die ze op Youtube vonden
hebben ze meegezongen
rond half vier werd ik wakker
dan waren ze elkaar aan het doen verschieten
ja
frons uw wenkbrauwen maar ne keer
ik deed dat ook......

en dat was onze tweede dag

groetjes
vee

13 opmerkingen:

  1. Haha die mannen! 't Blijven toch echt klein jung hé!
    Maar amaai dat is daar de moeite in Zwitserland! Gij moet bij Pasar gaan werken jong, lijk da gij da zo schoon beschrijft!
    Ma wat dat skiën betreft! Daarin zijde radicaal mis! Helemaal! Ge weet nie wat ge mist! Als ik zou moeten kiezen tussen een vakantie met de caravan of een week gaan skiën! Dan, ja dan zelfs, zou het het laatste zijn!
    Moet je echt eens gaan doen! Nooit te oud om te leren! En gij, gij zijt zelfs nog piepjong... (in vergelijking met mij!) ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. morgen vertel ik waarom ik echt niet van skiën ga houden....

      Verwijderen
  2. Gewelidg!!! Wat een prachtige vakantie heb je zo gehad!!
    Dit past bij een opmerking die ik net las over reizen:"stop je geld in herinneringen, die kan niemand je afpakken"!!
    Geniet van je herinneringen ennn.... de dagen worden alweer langer ;-)).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. probleem is, dat je zo snel vergeet hè...maar met zo'n blog te herlezen komt alles weer terug

      Verwijderen
  3. Wat een verwennerij: de computer starten om werk te zoeken (noodzakelijk, maar niet leuk) en dan eerst getrakteerd worden op een Vee-reisverslag. Super!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een zalig verslag om te lezen.
    Grtjs
    Daniëlle

    BeantwoordenVerwijderen
  5. zo zalig om je verhalen te lezen. Ik waan mijzelf een beetje op reis. bedankt om het zo mooi neer te schrijven. Ik kreeg ook al speeksel in de mond en heb nu enorme trek in kaasfondue. Prettig nieuwjaar en tot blogs of tot ziens.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Moest vanavond nog aan je denken tijdens het eten...drie keer raden wat we aten!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. absint! Daar zijn er al meerdere gek van geworden

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ziedet !!!! Ik wist dat, dat was volgens mij wel van zelfgestookte hihi

      Verwijderen