woensdag 23 oktober 2013

Zwarte Piet

domme
domme
domme
mensen!!!
elk Vlaams kind
zal u vertellen
dat Zwarte Piet zwart ziet:
OMDAT HIJ DOOR DE SCHOORSTEEN MOET
en zolang ze geen
groen
rood
geel
wit
roet uitvinden
BLIJFT HIJ ZWART

21 opmerkingen:

 1. Onbegrijpelijk hé, al die heisa rond zwarte piet? Ik kan er niet bij dat dit op de politieke agendat komt, terwijl er zoveel echte mistoestanden zijn in de wereld. Zie ik dan het belang van dit alles over het hoofd? Hoe absurd...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik snap er ook niets van.....vooral omdat het niets met racisme te maken heeft....en dan op de radio...wat moeten de kinderen daar nu van denken...

   Verwijderen
 2. inderdaad! Jammer dat men daar nu zo'n zaak van maakt! Als we zo gaan beginnen ....dan kan je achter ALLLLLLLLLLLLLLLLLLLES iets zoeken! Mensen, AUB een beetje verdraagzaamheid én relativeringsvermogen GRAAG!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat iemand van de VN zegt dat we met één sint, doelende op die idiote kerstman, genoeg hebben en dat het Sinterklaasgedoe volledig afgeschaft moet worden, dat kan er bij mij niet in. Omdat zij geen Sinterklaas kennen, -gebaseerd op de historische bisschop Sint-Nicolaas- waarbij de helper een zwarte medemens is, zouden we die eeuwenlange traditie plots moeten schrappen ??? Komaan zeg, waar is het gezonde verstand ? Zo wordt het een verhit raciaal en religie-gedoe. Als ze zo beginnen, dan zullen er ook geen jodenkoeken en geen negerzoenen en dergelijke meer mogen bestaan ook zeker ? En dan zal elke minderheidsgroep wel een vinger in de pap te brokken willen hebben, wegens vermeende discriminatie. O ja, dus zal er dan een vrouwelijke piet (met hoofddoek ??) en een gehandicapte piet en een geelgetinte piet... moeten zijn ??? En moet het dan rode Jan, witte Ahmed, gestreepte Amber zijn ?
  Dan zullen die zo vertrouwde liedjes als "zwarte piet, wiedewiedewiet', "Zwarte Piet op een witte fiets" ook allemaal verboden zijn zeker ????? Waar gaan we in hemelsnaam naartoe ?
  Ik heb me jaren geleden al rotgeërgerd dat er ergens in Antwerpen besloten was om op alle openbare plaatsen de Sint zijn mijter te veranderen.... Omwille van "respect voor de andersgelovige", werd plots het kruis op de mijter vervangen door één dikke streep of door de letter S.
  Alsof kleine kinderen, van waar ze ook afkomstig zijn, aanstoot zou nemen aan een kruis op een mijter of aan een Zwarte Piet. Het hoort nu eenmaal bij de Sint-traditie en als dat allemaal moet wijken, nou, dan voel IK me gediscrimineerd door het afpakken van ons cultureel erfgoed....
  Dat ze de mensen hun mooie en onschuldige tradities toch niet afpakken en zich als VN met de belangrijke zaken bezighouden. En inderdaad Vee, wat moeten kinderen die toevallig dat nieuws opvangen of in een kop in de krant zien, daarvan denken ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ONBEGRIJPELIJK!!! WAAR MOEIEN DIE ZICH MEE??? Zijn er geen oorlogen te bestrijden of andere zinnige dingen te doen, dan kinderen nu hun sint en zwarte piet af te nemen??? Een traditie die hier JAAAAARREn bestaat en zijn gaan het eens vertellen!!! STOMME MENSEN ZIJN HET!
  Daar is mijn verstand te klein voor :(
  JE HEBT GROOT GELIJK!
  EEN SUPPORTER VAN JUF VEE! Rita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja zeg wat een gelul...Ik kan het niet anders zeggen....en dan die stomme GAS boetes ...wat een bekrompen, onverdraagzame en vooral verzuurde wereld is me dat aan het worden!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. groot gelijk, GROOT GELIJK, HEEEEEL GROOT GELIJK, moeke Veerle! kan er ook niet bij met mijn verstand...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als ge er niks van kent, moet ge er u niet mee moeien. Racistisch, wat heeft roet met racisme te maken. Stomme Vn-er. Dat ze zich bezig houden met wat echt belangrijk is. Of zullen wij blogmadammen er ons is gaan moeien, wat gaan ze dan zeggen !!!!
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik word gewoon zoooo moe van dit soort onnozele discussies waar ze zich over kunnen buigen tot in de VN toe :-( Lijkt wel alsof ze niets beters te doen hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja Vee, de nagel op de kop. Dat is echt onbegrijpelijk die hele heisa hierrond. Laat kinderen kind zijn en genieten van 6 december met Sinterklaas EN zwarte piet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Groot gelijk!
  De paashaas valt dan onder dierenmishandeling ofzo. Tsss...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vergeet de smurfen niet !!!! Die zien blauw van de kou of van de kloppen.....

   Verwijderen
 11. hè hè, eindelijk iemand die iets zinnigs zegt! Ik zeg : applaus voor moeke Veerle!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zouden ze een GAS-boete uitschrijven als Sinterklaas dit jaar toch Zwarte Pieten meebrengt uit Spanje?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Om moe van te worden hè, wat is het volgende. De kerstman is vast een dierenbeul met z'n rendieren voor z'n slee, hij is ook te dik. Laat de VN zich maar druk maken om de échte slavernij in de wereld.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. 't zal wel zo'n vaart niet lopen hoor.
  En hé, Lief van je om te vragen of de pop van Pol nog iets nodig heeft. Awel...lief hoor, maar dat moet toch niet hé. :-) ......als ge u niet kunt inhouden... Jasje :-).....Ik ga de comuter even moeten laten tot binnen een weekje of zo. groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen