zaterdag 23 maart 2013

spaghettisaus

nen hele voormiddag
bijna NEN HELE VOORMIDDAG
bezig geweest aan spaghettisaus!
gisteren de inkopen gaan doen
MDH achter gekapt gestuurd
(hij eet dat graag, hij kan maar meewerken)
en dan uuuuuuuuuuren zitten
wortelkes fijn snijden
ajuin, selder, paprika
alles stoven
blikjes tomatenpulp erbij
was er zo eentje waar dat lipje van afbrak
amaaaai probeer dat dan nog maar eens op de oude manier
met blikopener te openen....
dan gekapt rul bakken
er stond dus een casserol tomatensaus te pruttelen
(ja ja, zo klinkt dat schoon, dat wel)
ook een kom soep
(ineens ne ketel preisoep gemaakt)
en dus eigenlijk geen plaats meer voor een deftige pan voor dat gehakt
(ik moet driiiiiiiiiiiiiiiingend dat groot fornuis hebben,
voor ons kinderen het huis uit zijn
en het niet eens meer nodig is)
allé, dan maar in een kleine pan
dus uuuuuuuuuuren staan gehakt bakken
alles bij elkaar gekapt
nog wat lookpasta( ik gebruik alleeen nog lookpasta, één van de beste uitvindingen volgens mij) harissa, tomatenconcentraat kruiden kruiden kruiden erbij
en nu
wat heb ik nu????
voor 3 keer saus.......
als ik tenminste eerst in mijnen diepvries plaats vind
want die soep moet er ook nog bij

veeeeeeeeeeeeeeeeel gemakkijker is:
ge rijdt naar Leonard,
onze plaatselijke beenhouwer,
allé, diene mens woont hier al meer dan 30 jaar
maar dat blijft de vervanger van Roger den Beenhouwer
en Leonard blijft toch nen inwijkeling
en dat klopt wel een beetje
want hij en zijn vrouw spreken nog altijd zo wat dialect van ????????
en bijna niemand in ons dorp verstaat die tegoei,
't zijn pertang echte lameren hoor!
die babbelen en babbelen maar
en ge weet dus echt niet waarover die het hebben
ge kunt daar dan nen tijd staan knikken en glimlachen
en jaaaaaaa jaaaaaa zeggen
maar op een bepaald moment valt ge toch door de mand
en moet ge vragen:
wat zegde juist?
ik had het niet verstaan
genant zenne
maar dat gaat dus zo met alle klanten
dus ik denk niet dat ze het erg vinden
voor de rest: ne super beenhouwer
zijn pensen: jammieeeeee
 zijn gebakken paté: zalig
zijne américain preparé: geweldig
en zijn spaghettisaus dus ook
daar zit veel vlees in
en veel groenten!
niet duur
en veel gemakkelijker hè
ge bestelt ne kg saus
ge doet dat thuis in de microgolf of in een pot
en ge hebt direct saus
en weet ge wat.......
ik vind die van Leonard zelf lekkerder
en ons kinderen ook



8 opmerkingen:

  1. Das een goede manier van time-management hoor, dan moet ge de volgende drie keren alleen nog maar opwarmen en pasta koken, easypeasy!
    :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee dat klopt niet !
      Als ik elke keer bij de leonard saus ga halen, is het elke keer lekkere saus en kost het mij echt gene voormiddag......

      Verwijderen
  2. mmmmm zelfgemaakte spaghettisaus! Hier is dat dan nog steevast met rode wijn in en dan uuuuuuuuuren laten pruttelen terwijl gij uw huis kuist!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lap de rode wijn vergeten.... Zou dat achteraf nog gaan ?

      Verwijderen
  3. Zelfgemaakt is echt niet lekkerder? Wat een beenhouwer!
    Enne: maf dat wij daar dus samen waren!!
    Ik dacht nog bij het toekomen op de parking aan u (Ik keek of ik niemand zag komen aanstappen, die niet op de parking wou staan. Echt waar!).
    Alé, in feite hebben we dus elkaar al gezien :D

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wel sneu voor jou dat Leonard bétere saus maakt, hè ! En dan heb je er zovéél moeite voor gedaan, pfffffff....
    laat je niet meer vangen, volgende keer ineens naar Leonard en dan heb jij overvloed van tijd om te naaien of te knutselen ;-))

    BeantwoordenVerwijderen