zondag 16 september 2012

wat doet de juf op zondag?

De juf denkt altijd dat ze zondag heeeeeeel veel tijd gaat hebben om vanalles te doen. Maar de zondag is altijd veel te kort en daar wordt ons juf soms wat viesgezind over :-)
Eerst gaan koffiekletsen bij de moemoe, ja die wordt dus zwaaaaaaaar verwaarloosd sinds de juf weer voltijds juf is!
Daarna de week voorbereiden (voor in de klas), dat zou eventueel misschien zelfs kunnen wachten tot maandagavond, maar de juf weet al dat ze dan bekaf is, en dan kiest ze voor de makkelijkste oplossing: handleiding volgen, wat ook de saaiste is. Dus op de zondagmorgen toch maar zoeken hoe ze sommige lessen op een plezantere/ creatievere/ zelfontdekkende manier kan uitwerken, allé , of het altijd plezanter is, dat valt te betwijfelen natuurlijk.
Voor ze het weet is het al middag, gelukkig zijn er in een dorp altijd wel van die gelegenheidsrestaurants waar ze dan kunnen gaan eten, vandaag waren het mosselen! Lekker, de Kleine Jokke van de voetbal heeft ze goed klaargemaakt ! Nog wat blijven napraten met de kameraden en dan is het ineens half drie!
Terug naar huis, vandaag zelfs met de fiets want het is autoloze zondag!!!! en dan aan de verjaardagskaart voor Louise begonnen. Elk kind krijgt zo'n kaart, en binnenin schrijven de klasgenootjes dan een lieve boodschap voor de jarige. Die kaarten wil de juf toch liefst op tijd klaar hebben, want ooit heeft ze het al voorgehad dat er 's avonds om negen uur nog aan een kaart moest begonnen worden. En geloof de juf maar: in zo'n kaart steek je toch wat tijd:
Maar ons juf doet dat graag hoor! Scrappen is ook één van haar hobby's (heeft ze der feiteiljk niet te veel?)
en op deze manier kan ze hobby/werk combineren. Ze is zelf ook altijd superfier en blij met de kaarten. Dus het is zeker een plezierig werkske!
En nu is het vier uur. Eindelijk is er niets meer dat echt nog moet....Ons Nette had wel stofjes en lintjes en knoopjes en rits klaargelegd want ze wil een pennenzakje, maar gelukkig is de vulling op en zal ze moeten wachten tot ons moeke is  gaan bijhalen, want eerlijk gezegd: die heeft nu echt geen goesting om dat stikmachien boven te halen. Nee nee, die gaat nog wat granniekes haken! Ondertussen heeft ze  er toch al 81 !!! en al alle draadjes ingestopt, dus ze moet ervan profiteren nu ze nog goesting heeft, want moeke heeft haar  oog laten vallen op een gebreide deken /sjaal, maar NEEEEEEEEE VEEEEE GE GAAT EERST DE GRANNY S AFWERKEN !!!!!!!!!!!!!!
Terwijl ons moeke dan  zit te haken maakt ze de weekmenu en dan is het straks nog de brooddozen vullen en dan is het weekend voorbij.
Ja moeke weet wat jullie zullen zeggen: zijn die kinderen niet groot genoeg om zelf hun bokes te smeren, ja dat zijn ze zeker, maar dan smeren ze er alleen choco en speculaaspasta tussen volgens mij
Moeke Veerle wil dus wel dat haar kinderen een gezonde lunch meenemen naar school met nog een stukske fruit of wortel of kerstomaatje erbij en ja hoor, ook een koekje.  En moeke Veerle doet dat altijd de avond voordien, dan in de koelkast en dat is de dag erna nog perfect vers!
Een fijne week voor iedereen! Als we dan toch moeten werken, kunnen we er maar beter plezier aan beleven hè!

9 opmerkingen:

 1. amai meiske, druk druk druk !
  een weekend is zó voorbij hè! ik wens je een leuke nieuwe werkweek en hou vol met de granny's hè

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het gaat snel als ge u amuseert hè. Die granny's, dat komt in orde hoor. Uiteindelijk. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, dienen uiteindelijk hoort er wel bij
   hopelijk is het nog binnen de 6 maanden, anders vrees ik dat het iets zal zijn voor binnen de 6 jaar...

   Verwijderen
 3. Juffen hebben blijkbaar nooit rust! Super madammen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. jawel hoor, we hebben heeeeeeeeeel veel vakantie!!!

   Verwijderen
 4. Ik hoor 't al, het is over hetzelfde: tijd tekort!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nen helen boterham u weekend :)
  Ik zit hier ook met eentje in het onderwijs en die mag ik ook niet storen wegens teveel werk. Het is altijd wikken en wegen tussen werk, gezin en hobby's.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat gaat het weekend toch altijd vlug voorbij he? Heel erg tof trouwens die verjaardagskaart! Daar gaat het meisje vast heel blij mee zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. dag Vee

  Wat kan jij toch goed vertellen hé. Ik ben altijd nieuwsgierig naar jouw verhalen! Van mij krijg je de Liebster Award.

  groetjes

  Isabelle

  BeantwoordenVerwijderen